Dette er et gæsteindlæg af Emil Dencher fra Appnyt.dk

Jeg har fundet 10 kamera apps til iPhone, som hver især er de bedste inden for deres område. Blandt andet har jeg fundet den sjoveste, den smarteste og den mest specialiserede app.

Hvad skal du vælge?

Det kan være svært at finde ud af hvilken iPhone kamera app der vil dække dine behov. Nogle gange skal der flere apps til, fordi der ikke findes en med alle de ønskede funktioner. Det kan også være at du uvidende har installeret 15 forskellige apps hvor du istedet bare skulle have fundet den rette app.

Det er det som jeg vil hjælpe dig med i denne anmeldelse, som fortæller og forklarer dig om de bedste funktioner i de forskellige apps.

Kamera app 1: Det eneste slow-motion kamera på markedet!

Denne app har jeg desværre først lige opdaget. Den er ekstremt smart, og effekterne er overraskende gode! Det er et kamera app som kan optage med mere end 60 fps, som betyder at den tager mere end 60 billeder i sekundet som den viser som en film.

Du kan inde i app’en købe en opgradering til 24,00 kr. som giver dig mange flere mulighederne, blandt andet at du nu kan optage video i svimlende 1000 fps som er super slow-motion. Der er mange muligheder, og du kan fx under en optagelse tænde og slukke for slow-motion funktionen, så når der sker en hurtig bevægelse.

Er der fx en, der falder, kan du tænde for slow-motion funktionen, så det giver en sjov effekt af at hastigheden bliver skruet op og ned.

Kan kun anbefales!

Navn: SloPro
Pris: Gratis
´

Kamera app 2: Redigér dine billeder som en professionel

Dette er godt nok ikke et kamera app som sådan, men uanset om du har en godt kamera app eller ej, så vil du altid mangle et ordentligt redigeringsprogram. Det får du i Snapseed.

Der er tonsvis af funktioner, og appen virker som en håndholdt udgave af Photoshop. Jeg vil endda gå så langt som til at sige, at det er bedre end Photoshops egen app til iPhone. Der er så mange muligheder og funktioner, at jeg kun gider at nævne et par stykker af dem.

Der er bl.a. muligheden for at skrue op for saturation eller brightness nogen steder, og skrue den ned andre steder i billedet. Der er fantastiske blur funktioner, som hjælper til at gøre dit billede mere interessant. Den koster godt nok 30,00 kr. men jeg har aldrig hørt om nogen der har fortrudt deres køb – og det har jeg heller ikke!

Navn: Snapseed
Pris: Gratis

Kamera app 3: Bedste erstatning til dit forinstallerede kamera

Det er et fantastisk kamera, som ud over at forbedre de normale kamerafunktioner også tilføjer flere, som gør kameraet til et meget bedre alternativ end det kamera der er installeret i forvejen.

Der er hele 16 forskellige scene modes, som bringer det bedste frem i dit billede, og masser af andre nyttige små funktioner som touch exposure, auto adjust og mange flere. Der er også en indbygget billedredigering med lidt effekter, rammer og nogle værktøjer til at beskære og optimere dit billede.

Det er en app som altid er og altid vil være installeret på min iPhone, indtil der kommer noget der er bedre, og det kan godt tage lang tid!

Navn: Camera+
Pris: 13 kr.

Kamera app 4: Mesteren af effects og filters til dine billeder

Det er efter min mening den bedste app på markedet til at skyde billeder med effects og filters. Det store plus i dette kamera er, at de effekter du vil have, putter du ikke på bagefter – du skyder billederne med effekterne på i real-time. Det er det som gør app’en meget mere funktionel og brugbar. Den har et totalt overkommeligt interface, og kan sagtens benyttes af nybegyndere.

Det er efter min mening et must til din iPhone, i hvert fald hvis du har interesse inden for fotografi. Det giver lige det ekstra til dine billeder som du kan se allerede før du har taget dem.

Så gå ind og hent den nu!

Denne app er fjernet fra App Store siden dette indlægs ugivelse.
Navn: PuddingCamera
Pris: Gratis

Kamera app 5: Skyd dine billeder i den flotteste HDR kvalitet

HDR er måske et format som du ikke er velkendt med, det bliver du nu og du vil ikke fortryde det! HDR betyder High Dynamic Range, og det er en betegnelse for billeder med helt balanceret eksponering.

Et normalt kamera er kun i stand til at fange dynamisk eksponeringen på 5-6 områder, mens at Pro HDR tager flere billeder og smelter dem sammen for at få den perfekte dynamik, eksponering og lys. Det gør dine billeder helt ens belyst og det virker rigtigt godt i praksis og fungerer egentlig som et normalt kamera, når du tager billeder.

Den eneste forskel er at kameraet selv automatisk smelter de billeder den har taget sammen til ét som så er perfekt eksponeret, og det kan være op til 15-16 billeder der bliver sammensmeltet.

Navn: Pro HDR
Pris: 13 kr.

Kamera app 6: Tag billeder i imponerende 3d!

Det er et helt anderledes app som kan tage billeder af dig og sætte det sammen til en 3d model. Det betyder at du kan få en anden til at tage billeder hele vejen rundt om dig, og ud fra det kan YouSpin360 Pro lave en 3d model af dig, så du kan se dig selv fra alle vinkler.

Har ikke testet det så meget så kan ikke danne en samlet mening. Hvad jeg indtil videre har fundet ud af virker det fint som det skal, og reultaterne kan bliver overraskende gode, men der skal et par forsøg til før du får den lige i kassen. De har også lavet andre apps til lignende formål. Så tjek det ud…

Navn: YouSpin360 PRO
Pris: 7 kr.

Kamera app 7: Bedste billedsocialiserings kamera

Så fik Facebook også købt en kamera app, de kan bruge til at udvide deres i forvejen store publikum.

Det er en app, som er specialiseret i at du skal dele dine billeder med hele verden. Det er en form for dit eget liv i billeder, og venner kan følge dig og dine billeder, og du kan følge dem.

Instagram er blevet rost til skyerne, fordi den blander socialisering og foto på sådan en vellykket måde. Hvis du har facebook og bruger facebook rigtigt meget, er det klart en app som du skal eje, og du vil nok blive fanget i at ligge alt for mange billeder ud!

Der er masser af muligheder for at putte filtre og andre effekter på dine billeder, så de ser endnu mere uhyggelige eller eventyrlige ud. Appen InstaCollage Pro, gør det muligt at sætte dine billeder i ramme og lave flotte collager.

Navn: Instagram
Pris: Gratis

Kamera app 8: Sjoveste kamera til iPhone

Denne app er et must! Hvis du ejer nogen form for humoristisk sans, så skal du hente denne app, der får dig til at ligge på jorden flad af grin! Det er et kamera app, som forvrænger dit ansigt og kan endda lave din stemme om på videoer så du enten lyder som en lille mus, eller en stor modbydelig ork.

Det er kombinationen af, at du ligner en flodhest der har fået tæsk og lyder som en lille mus, der gør app’en sjov. Face Booth koster kun 6,00 kr. og det er ingenting i forhold til underholdningsværdien i denne app, og derfor skal du skynde dig ind på App Store og hente den med det samme!

Navn: Face Booth – Talking Funny Mirrors
Pris: 7 kr.

Kamera app 9: Panoramakongen over dem alle

Du kender måske betegnelsen panorama vindue? 360 Panorama er lidt i det samme princip. Det er et kamera, som kan tage panorama billeder 360° rundt om dig. Det fungerer rigtigt godt, og hvis du har lidt vilje og lærer programmet at kende, så kan du få nogle fantastiske billeder ud af det!

App Store har et stort udvalg af apps rettet mod panorama billeder, men denne er efter min mening den bedste.

Synes du ikke om måden du tager billederne på, kan du i stedet hente Autostitch Panorama, som lader dig tage en masse billeder, som appen herefter klistrer sammen til et stort panorama billede.

Det er forskellen på 360° panorama billeder og panorama billeder. Panorama billeder er et gigantisk billede med et stort motiv, mens 360° panorama billeder er et billede hele vejen rundt om dig, som du kun kan se med bestemte billedfremvisningsprogrammer- eller apps.

Navn: 360 Panorama
Pris: 7 kr.

Kamera app 10: Optag din stop motion film med iMotion HD!

Stop motion er efterhånden et gammelt fænomen, og hvis du har set Wallace and Gromit ved du hvad jeg taler om. Det er en form for video som er lavet af en masse billeder. En normal video er også lavet af billeder, men der er taget ca. 24 billeder i sekundet så det blotte øje kan ikke opfange, at det er sat sammen af billeder.

Med stop motion kan man sagtens se effekten, for der er måske kun 10 billeder i sekundet, som danner en fed effekt som i Cowboy, Indianer og Hest. Det er sjovt og underholdende at lave små videoer, og så er det gratis!

Navn: iMotion HD
Pris: Gratis

Konklusion

Det giver ikke mening at kåre den bedste af de ovenstående apps, da de hver især har forskellige formål. Du skal derfor som det første overveje dit behov. Herefter kan du finde den app, der bedst opfylder det.

Sikkert er det dog, at du ikke går galt i byen ved at vælge en af apps’ene på listen, der alle er blandt de bedste på markedet.

Du kan læse meget mere om apps på Appnyt.dk