Dette er et gæsteindlæg af Marcus Asbæk Geil fra Weblr.dk

Her er 10 tips som man bør have i baghovedet når man arbejder med design.

  1. Brug et farveskema der passer til emnet. Pink ville f.eks. virke forkert til halloween.
  2. Hvis du laver print, så brug for guds skyld aldrig den samme font til overskrift og indhold. Det gør designet meget fladt og har noget mangel på dynamik.
  3. Tegn det på papir, lav en skitse. Når du tegner en skitse er det meget lettere at få tænkt sin idé igennem med hvad der virker og ikke virker. Hvis du har mange opgaver, så bliv færdig med de igangværende før du starter en ny. Det sætter din hjerne på arbejde med at skabe noget nyt. Derved stimulerer du hjernen til at være mere kreativ hvilket er en god ting.
  4. Hvis du får designer-block og ikke kan finde på nogen gode måder at klare din opgave på, så kom ud og oplev noget. Det giver hjernen noget at arbejde med.
  5. Når du nu er ude og opleve noget, så opdager du nok på et tidspunkt at du faktisk får idéer. Dog vil de være glemt når du kommer hjem. Så tip nr. 6, hav altid en lille blok og blyant med dig.
  6. Vær ikke bange for at eksperimentere, men pas på der ikke kommer for mange ting i en opgave. Det kan hurtigt give bagslag at lave originale ting.
  7. Skab dig en samling af grafiske reklamer, løbesedler, logoer og hjemmeside screenshots. Dette er en utrolig nyttig kilde til inspiration. På den måde kan man også se hvordan design trends har udviklet sig, det kan give en lille forsmag på hvor vi måske er på vej hen af.
  8. Øv dig med for-sjov projekter. Mange gange når jeg selv keder mig, så leger jeg i photoshop og andre design programmer. På den måde øver jeg mig og kan eksperimentere med anderledes ting. Uden at det påvirker faktiske projekter.
  9. Hvis du er usikker om forskellige praksis til effekter eller andet, så søg hjælp. Design netværket der findes på internettet er gigantisk og man kan altid finde folk der vil hjælpe.
  10. Her til sidst kommer det bedste tip selvfølgelig. Skab din egen stil, din passion. Find ud af hvad du har øje for i design. Jeg selv elsker simple, indbydende designs. Dette kan du så skrive på din hjemmeside, jobansøgning eller et helt 3. sted. Det giver folk en idé om din form for grafik.

Jeg håber selvfølgelig i kunne bruge nogle af disse tips til noget. Det er alle nogen jeg selv praktisere og det har hjulpet mig en del igennem flere projekter.