Gregory Merson er en amerikansk professionel pokerspiller fra Laurel, Maryland. Professionelt er han til online shorthanded cashgame poker. Han er medlem af finalebordet for 2012 WSOP Main Event, og den nuværende leder i 2012 WSOP Player of the Year opløbet.

24-årige Greg Merson havde allerede sikret en fantastisk 2012 WSOP før Main Eventen overhovedet begyndte. Merson fik sit første armbånd og tog en iøjnefaldende præmie på 1.136.197 dollars for sin sejr i Event 57, $10,000 NLHE Six Handed.

Forud for hans 2012 armbåndasejr var Mersons største udbetaling i en turnering, da han ejede 5% af aktierne i en person, der vandt på en PokerStars Caribbean Adventure. Dette indtjente han $ 75.000 på. Merson har også spillet online hos både PokerStars og Full Tilt Poker under navnet gregy20723. Hans bedste resultat var en 2. plads i 1564-persons $ 200 + $ 15 25. juli 2010 PokerStars Sunday Second Chance begivenhed, hvor han tjente $ 40,664.

Den unge pro fra Maryland havde et anden es op i ærmet, han spillede sig ikke bare at til sig til sin anden Main Event (han blev færdig som nummer 639 i 2009 for 21,365 dollars), men at finde en plads blandt de sidste ni spillere. Endnu mere fantastisk virkede det til at Merson blev sat tilbage på dag 5 med omkring 150 tilbageværende spillere, han tabte en stor pulje mod Fabrizio Gonzalez, og blev efterladt med få big blinds foran ham.

Merson fik en dobbel, og endnu en, og endnu en, og indhentede sin vej tilbage til en stak med mindst en lille smule af egenkapitalen. Langsomt men sikkert skar han sin vej tilbage i konkurrencen. Merson historien er velkendt i pokerkredse. Merson begyndte pludselig at bruge mere tid på at spille online poker end at gå til timer på University of Maryland, hvor han studerede. I stedet droppede han derfor ud og begyndte at spille poker på fuld tid.

Han spandt sine hjul en smule, men fandt hans skridt hurtigt, knusning online spil og derefter finde succes på live-kredsløbet, så snart han var gammel nok til at spille i amerikanske kasinoer. Som så mange andre pokerspillere, blev Merson offer for online poker forbuddet i USA. Derfor købte han et hjem i Toronto, og driver stadig sin online poker forretning derfra.

Trods sin succes i live events betragter han stadig sig selv som online spiller først og fremmest. Det vil vise sig i fremtiden, om han efter en eventuel Main Event succes vil ændre mening, og tilbringe mere tid på live events i fremtiden.

Som sagt før er Gregs historie en velkendt en i pokerverdenen- han gik fra at være afslappet fritidsspiller, for så at finde ud af at han var noget af en haj. Det eneste der skal til for at blive professionel pokerspiller, udover selvfølgelig held, er at få en masse øvelse og lære så meget som muligt om matematikken bag spillet og strategi. For at finde ud af mere og læse flere nyheder om poker, kan du gå til pokerstars.dk

Sponsoreret indlæg.