VM står for døren. Om mindre end tre uger går det løs, når Brasilien byder velkommen til 31 landshold, og millioner af fodboldfans fra hele verden.

Senest Brasilien var VM-værter var tilbage i 1950, hvor knap 200.000 tilskuere på Maracana Stadion i Rio de Janeiro så Brasilien tabe finalen til Uruguay.

Som for 64 år siden kommer Maracana igen til at lægge græstæppe til finalen, der spilles den 13. juli – denne gang dog med lidt færre tilskuere end i 1950, da Maracana i dag ”blot” har plads til 76.935 tilskuere.

Men hvem vinder sommerens slutrunde? Vi tager her et kig på bookmakernes VM odds, hvem der er favoritter, og hvem der kan være en mulig outsider.

Før vi kigger på de enkelte hold, så er det værd at bemærke, at et verdensmesterskab afholdt i Nord-, Mellem- eller Sydamerika altid er blevet vundet af et sydamerikansk land.

1930: Uruguay vandt på hjemmebane med en finalesejr over Argentina.

1950: Som tidligere nævnt overraskede Uruguay alt og alle med en sejr over værterne fra Brasilien i finalen.

1962: Chile agerede VM-værter, og kunne se et Brasilien-mandskab vinde sit andet VM i træk. Det skete med en sejr over det gamle Tjekoslovakiet.

1970: Slutrunden blev afviklet i Mexico, og igen var det Brasilien, der løftede VM-trofæet, da Italien blev spillet ud af banen i en finale, der endte 4-1 i brassernes favør.

1978: Argentina vandt VM på hjemmebane, men der skulle forlænget spilletid til før Holland var nedkæmpet i finalen.

1986: Mexico var igen VM-vært, og ligesom det skete 16 år tidligere endte det med en Argentina-triumf – denne gang med en finalesejr på 3-2 over det gamle Vesttyskland.

1994: For første gang blev slutrunden afviklet i Nordamerika, da USA stod som arrangør af mesterskaberne, og svenskerne ”gravada guld i USA”. Sverige hentede en flot bronzemedalje, men måtte se Brasilien snuppe VM-guldet efter en sejr efter straffesparkskonkurrence over Italien. Se alle højdepunkterne fra VM-slutrunden i 1994 lige her.

Syv gange er slutrunden altså blevet afviklet i Amerika, og syv gange har et sydamerikansk landshold løftet trofæet, og et kig på bookmakernes odds afslører da også, at Brasilien og Argentina står som de to største favoritter. Værterne står i odds 3.75 hos den engelske bookmaker bet365, mens en VM-triumf til Lionel Messi og Argentina står i odds 5.50.

Ikke langt efter de to sydamerikanske mandskaber finder vi Tyskland og Spanien som tredje- og fjerdefavoritten hos bookmakerne. Joachim Löws Tyskland står i odds 6.50, mens de forsvarende verdensmestre fra Spanien kan fås til odds 7.50.

Kigger vi nærmere på nogle af outsiderne, så har Uruguay to tidligere gange vundet VM, og sker det igen, så giver bet365 odds 29.00 på det lille land med fantastiske fodboldspillere som Luis Suarez, Diego Forlan og Edinson Cavani.

Belgien er en anden af VM’s outsidere. Med spillere som Eden Hazard, Vincent Kompany, Thibaut Courtois og mange mange flere stjernespillere, så kan Belgien meget vel blive VM’s helt store overraskelse, og ender landstræner Marc Wilmots med at løfte trofæet på Maracana Staion den 13. juli, så tilbyder bet365 odds 19.00.

Der venter en måned med fodbold i absolut verdensklasse, og vi glæder os gør vi.