Selvom sociale medier som Facebook og Google+ hovedsageligt er til for at man kan kommunikere med sine venner og sit netværk byder de også på mange andre funktioner. Noget som de to netværk har til fælles er muligheden for at spille spil med dine venner.

Udvalget er enormt på Facebook, i forhold til Google+, men alligevel må man sige at der burde være noget for en hver smag på begge de sociale medier. En af de store spillere på dette sociale spil marked er Zynga, som også var dem der fik hele dette marked til at boome da de lancerede det populære FarmVille, som de fleste Facebook-brugere nok har prøvet på ét eller andet tidspunkt.

Alle Zynga’s apps gør brug af Freemium-princippet, som vil sige at alle kan begynde at bruge deres spil gratis, men hvis du vil have det bedste ud af det, må du betale – Hvad enten du gerne vil have flere planter til mark i Farmville, flere farver at male med i Draw Something eller en tredje virtuel ting i deres apps.

Zynga’s mest populære app må stadig siges, at være FarmVille, i hvert fald i forhold til kendskabsgraden af app’en – De fleste Facebook-brugere er efterhånden blevet trætte af at modtage alverdens notifikationer fra app’en, som deres venner sender for at kunne få en gratis ko, plante eller hvad det nu måtte være. Udover FarmVille er deres poker app, Zynga Poker, også én af de apps de har haft stor succes med, og faktisk var denne app også den første de udviklede.

Selvom Zynga må siges, at have mange succeser bag sig, kan man samtidig se på deres regnskab at deres økonomi på mange punkter kunne være bedre. På grund af deres økonomi er de derfor begyndt at overveje at træde ind på et nyt marked, hvor de dog allerede har lidt erfaring. Deres poker app har i flere år været den mest populære side at spille poker på, og har altså overhalet “rigtige” pokersider som PKR, PokerStars og Betsafe. Zynga har derfor i tankerne, at de muligvis kan gøre Zynga Poker til en rigtig pokerside, hvor man kan spille om rigtige penge. Denne satsning vil på mange måder ændre markedet for poker-spil, da det på den måde vil blive meget mere socialt, hvilket der ikke rigtigt er nogle pokersider der har slået sig op på, tidligere.

Sponsoreret indlæg.